20. května 2014

Essence longlasting lipstick

Pěkné úterní odpoledne přeji ! :)

V poslední době se na blozích objevily recenze na rtěnky od Essence a většinou zněly pozitivně, tak jsem se rozhodla nějáké odstíny vyzkoušet.


Množství: 3,8g
Za kolik a kde koupit: Jako obvykle, seženete v drogériích, kde mají stojan od značky Essence, cena za kus je 55,- , ale po slevě mě vyšla na krásných 40,-. :)

Obal: Minulá řada rtěnek měla vážně nic moc obaly, ale od poslední inovace dostaly rtěnky krásně černý a matný kabátek, který je odolnější. Aby to nebyla pouze obyčejně černá, udělaly mezi vrškem a spodkem pruh v barvě rtěnky. Velmi pěkný detail je vyražené logo Essence na vršku obalu a na samotné rtěnce. Za mě palec nahoru, i v jednoduchosti může být krása.



Odstín: Hned na první pohled mě zaujaly tyto :

  • 07 Natural beauty - Nádherná přirozená barva, sedne jak teplým, tak studeným typům pleti, určitě doporučuji omrknout, pokud stále hledáte ten ,,svůj'' odstín.
  • 09 Wear beries - chci se naučit nosit tmavší odstíny (ale pořád se k tomu nemůžu dokopat), tento je vcelku nositelný na den, ale už je na přechodu k těm tmavším barvám. Má studený podtón a rty jsou po ní zabarvené jako od lesních plodů :).


Všechny odstíny jsou krémové konzistence a hlavně matné. U té fialkové je potřeba si vyhrát s nanášením.

Pigmentace: Označila bych ji za střední, nestačí pouze jednou čárnout. Stačí dát 2 vrstvy.

Výdrž: Doporučuji si před jejich aplikací sundat zbytek balzámu na rty, protože se začnou logicky rozpíjet a vydrží tak půl hodinky. Jinak vydrží tak 1,5 hodiny a pak se začnou pomalu vytrácet. Tu fialkovou skoro vůbec nenosím, protože často piju a pak se pořád musím dívat, jestli ji nemám rozmazanou mimo rty či ji mám pouze na okraji rtů.





Vzhledem k ceně vám můžu rtěnky doporučit, hlavně odstín 07 Natural beauty.

Pořídily jste si nějáký odstín nebo stále váháte ? :)

1 komentář: